Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2017

TeraPlast a preluat activitatea Politub cu 21,8 milioane de lei

ADELINA TOADER Ştirile Zilei /

TeraPlast a preluat activitatea Politub cu 21,8 milioane de lei

Reprezentanţii companiei îşi propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de ţevi polietilenă

Producătorul de ţevi şi profile din PVC TeraPlast a preluat, începând cu data de 31.12.2017, activitatea Politub, jucător pe piaţa ţevilor de apă şi gaz din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Conform datelor prezentate, preţul acestei preluări a fost de 21,8 milioane de lei. Comunicatul mai informează că bugetul tranzacţiei este cuprins în planul de investiţii TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei.

Potrivit companiei, transferul a avut loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziţie integrală a pachetului de acţiuni Politub, deţinut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deţine controlul unic asupra Politub. Costul tranzacţiei pentru 50% din acţiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Începând cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcţiilor, echipamentelor şi a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfăşurării activităţii) la valoarea de piaţă de la acea dată.

Sursa citată mai transmite că, tot de la începutul anului 2018, TeraPlast preia toţi angajaţii Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Relaţiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

Potrivit companiei, în urma acestei prelu-ări, Politub devine divizia de ţevi polietilenă a TeraPlast. Compania îşi propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunităţile din piaţă şi infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanţii companiei îşi propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de ţevi polietilenă.

Mirela Pop, director general TeraPlast, a declarat: "De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfăşurat un program ambiţios de investiţii, atât prin achiziţia şi dezvoltarea de noi businessuri, din ţară şi în străinătate, cât şi prin creşterea capacităţilor de producţie existente şi diversificarea tehnologiilor".

Grupul TeraPlast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi ţiglă metalică, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de PVC din Româ-nia şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor.

Grupul TeraPlast a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 294,6 milioane lei, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, de 310,9 milioane lei.

De asemenea, indicatorul EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare) s-a situat la valoarea de 32,9 milioane lei în primele nouă luni, cu 30% mai puţin faţă de nivelul realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 47,2 milioane lei.

Grupul TeraPlast include societatea TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistriţa şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), TeraPlast Logistic (coordonează activităţile logistice ale grupului), TeraPlast Ungaria (distribuitor), Politub (producător de ţevi din polietilenă), precum şi societatea controlată în comun Depaco (producător de ţiglă metalică).

Începând din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup - TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Pub

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Companii

Internaţional0,1078