Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2018

Sectorul construcţiilor a crescut în februarie cu 10,7%

D.I. Ştirile Zilei /

Sectorul construcţiilor a crescut în februarie cu 10,7%

Lucrările de construcţii au înregistrat în februarie o creştere de 10,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, susţinute de avansul lucrărilor de infrastructură, se aratză într-un raport publicat astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit documentului, în ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 7,8%.

Totodată, în februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 38,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 5,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 47,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 25%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 35,5%.

Potrivit sursei citate, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,9%.

În comunicat se mai precizează că în 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută cu 5,4%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional0,0893