Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2017

Preţul cuprului a urcat cu peste 30% anul trecut

A.V Ştirile Zilei /

Preţul cuprului a urcat cu peste 30% anul trecut

Analiştii anticipează că tendinţa de creştere a cotaţiei metalului industrial se va menţine în 2018

Preţul cuprului a încheiat cu un avans semnificativ anul trecut, iar analiştii anticipează că tendinţa de creştere a cotaţiei se va menţine şi în anul curent datorită aşteptărilor legate de expansiunea economiei mondiale, care va alimenta cererea de metale de bază din partea sectorului industrial.

Preţul futures al cuprului a urcat cu 31% în 2017, pe piaţa din Londra, ajungând la un nivel care nu a mai fost înregistrat din ianuarie 2014. Acest vârf a fost înregistrat în data de 28 decembrie: 7.312,50 dolari tona, potrivit cifrelor Reuters. La data de 9 ianuarie, preţul cuprului cu livrare la trei luni trecea de 7.136 dolari tona la Bursa Metalelor din Londra.

Totodată, preţul cuprului tranzacţionat pe piaţa americană a încheiat 2017 cu 3,286 dolari livra (o livră = aproximativ 500 grame), preţ care indică un câştig anual de 31,5%. Ieri dimineaţă, o livră de cupru cu livrare în martie avea un preţ de circa 3,26 dolari la Comex New York.

Analiştii Bank of America Merril Lynch sunt de părere că, în condiţiile economice actuale, respectiv în baza cererii din China, dar şi din alte ţări, 2018 va fi un an în care "cuprul va străluci". Aceştia estimează, conform Financial Times, că preţul cuprului tranzacţionat la Londra va avea un preţ de 7.700 dolari tona la mijlocul lui 2018.

"China nu mai este singurul motor al dinamicii metalelor industriale", spune Michael Widmer, strateg în cadrul Bank of America Merril Lynch. Acesta adaugă: "În condiţiile în care creşterea din SUA şi cea globală vor fi susţinute, preţurile metalelor industriale vor fi influenţate în mod pozitiv".

Şi analiştii BNP Paribas susţin că preţurile metalelor vor fi susţinute de nevoia de investiţii în infrastructură, care nu vor fi efectuate doar în ţările în curs de industrializare.

"Există un necesar enorm de renovare în ţările dezvoltate", subliniază specialiştii BNP, adăugând că, în acelaşi timp, infrastructura şi urbanizarea pe pieţele emergente sunt esenţiale pentru realizarea etapei viitoare de expansiune.

Pub

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Companii

Internaţional0,1128