Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2018

Managerii din ţara noastră se aşteaptă la o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul până în mai

D.I. Ştirile Zilei /

Managerii din ţara noastră se aşteaptă la o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul până în mai

Directorii firmelor din ţara noastră se aşteaptă la un avans al activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în luna mai, şi la o creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit documentului, în industria prelucrătoare, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +13%).

Totodată, pentru activitatea de fabricare a băuturilor şi cea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice "se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +44%, respectiv +43%)".

În schimb, se estimează că preţurile produselor industriale vor înregistra o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%), în timp ce numărul salariaţilor se estimează că va rămâne stabil, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

În activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +24%).

În acest domeniu, managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +23%).

În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +20%).

Potrivit sursei citate, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%)", se arată în comunicat.

În cele din urmă, în sectorul serviciilor, "cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%)".

În comunicat se mai arată că sectorul de servicii se asşteaptă a înregistra o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor "vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +12%)", mai precizează sursa citată.

Documentul dat publicităţii de INS explică: "Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional0,0964