Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2017

Enterprise Investors vinde grupul Macon

G.F. Ştirile Zilei /

Enterprise Investors vinde grupul Macon

Polish Enterprise Fund V şi Polish Enterprise Fund VI, fonduri de private equity administrate de Enterprise Investors (EI), au semnat un acord pentru vânzarea grupului Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din ţara noastră.

Cumpărătorul este Xella Group, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de materiale de construcţii pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat (BCA) şi domenii conexe, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Cooperarea dintre Enterprise Investors şi echipa de management foarte competentă condusă de Marius Marin s-a dovedit de succes pe parcursul investiţiei noastre în Macon. Buna noastră colaborare a fost importantă mai ales în vremurile tulburi ce au urmat crizei globale, când, deşi sectorul construcţiilor a scăzut dramatic, Macon a reuşit să îşi crească cota de piaţă printr-o continuă adaptare la noile condiţii şi câştigând noi pieţe." a spus Dariusz Proñczuk, managing partner la Enterprise Investors, care a coordonat această investiţie. "Compania este într-o formă foarte bună şi sunt optimist cu privire la oportunităţile sale de creştere în viitor", a precizat Şerban Roman, Vicepreşedinte Enterprise Investors, care coordonează activitatea firmei în România.

În 2006, Enterprise Investors a cumpărat Macon de la angajaţii şi foştii manageri ai companiei. La momentul investiţiei, Macon era un important producător de materiale de construcţii din România. Doi ani mai târziu, EI a furnizat companiei Macon capital adiţional pentru achiziţia competitorului său, Simcor Group, un producător de materiale de construcţii cu activitate în Transilvania.

Cu sprijinul fondurilor EI, managementul Macon a fuzionat cele două entităţi. În prezent, compania administrează patru puncte de producţie şi este producătorul numărul 1 de BCA şi stâlpi de electricitate din ţară dar şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de var, elemente prefabricate şi teracotă. În ultimii ani, Macon a avut performanţe financiare excelente. Compania estimează venituri de aproximativ 150 milioane RON (33 milioane EUR) în 2017. Macon are cca. 800 de angajaţi.

Pub

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Companii

Internaţional0,0991