Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2017

Enel construieşte un parc fotovoltaic în Brazilia

Vlad Dobrea Ştirile Zilei /

Enel construieşte un parc fotovoltaic în Brazilia

Grupul energetic italian Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participaç Ltda.(EGPB), a obţinut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani, în baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MW în Brazilia, în care va investi 355 milioane de dolari.

Contractele de furnizare, care reprezintă 49% din capacitatea de 791 MWdc oferită în cadrul licitaţiei, plasează Enel înaintea oricărui alt ofertant pentru energie fotovoltaică.

Enel anunţă printr-un comunicat de presă următoarele: "Succesul acestei licitaţii reprezintă un pas înainte pentru Grupul Enel în Brazilia, unde suntem deja unul dintre liderii pieţei de energie regenerabilă", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power. "Cei 388 MW care ne-au fost acordaţi în cadrul licitaţiei, reprezintă începutul unui nou val de investiţii al Grupului nostru în Brazilia. Această victorie recentă, împreună cu celelalte succese notabile pe care le-am înregistrat în cursul anului 2017, subliniază poziţia noastră clară de leader din punct de vedere financiar şi tehnologic în sectorul energiei regenerabile la nivel mondial".

Centrala solară Săo Gonçalo va fi susţinută prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioadă de 20 de ani, care prevăd vânzarea unor cantităţi specifice de energie generată în cadrul noiicentrale, către un grup de societăţi de distribuţie care operează pe piaţa reglementată braziliană. Săo Gonçalo va fi construită în municipiul Săo Gonçalo do Gurgueia din statul Piauí. Se preconizează că centrala va devenifuncţională la începutul anului 2021 şi va genera peste 850 GWh de energie regenerabilă anual, se arată în comunicat.

În Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB şi Enel Brasil, deţine o capacitate totală instalată de energie regenerabilă de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezintă energie eoliană, 716 MW energie fotovoltaică şi 1.270 MW hidroenergie, precum şi172 MW energie eoliană şi 103 MW energie solară aflate în prezent în faza de construcţie.

Pub

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Companii

Internaţional0,1058