Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2018

Banca Mondială şi primăria Braşov au format un parteneriat pentru dezvoltarea urbană

Dragoş Ioniţă Ştirile Zilei /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Biroul Băncii Mondiale din România şi primăria municipiului Braşov au semnat astăzi un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a unor soluţii de dezvoltare de natură să stimuleze creşterea şi să îmbunătăţească nivelul de calitate a vieţii braşovenilor, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Potrivit documentului, "Braşov este un oraş cu un potenţial economic uriaş, însă se confruntă cu provocarea de a asigura de o manieră eficientă planificarea, prioritizarea, proiectarea şi executarea investiţiilor de capital menite a genera rezultate economice mai bune pentru braşoveni".

"Mă bucur să mă aflu astăzi în Braşov pentru semnarea a ceea ce constituie un angajament foarte inovativ şi promiţător - colaborarea nemijlocită cu primăriile din România", a declarat Tatiana Proskuryakova, Director de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, aceasta adăugând că "Braşovul este o zonă urbană atractivă şi dorim să ne asigurăm că primăria poate valorifica la maximum numeroasele beneficii economice şi geografice pe care le are, pentru a se transforma într-o importantă zonă de creştere economică şi de dezvoltare pe harta României".

Potrivit sursei citate, Banca Mondială va furniza asistenţă tehnică primăriei din Braşov pe o perioadă de trei ani. Scopul acestui gen de asistenţă este acela de a ajuta Braşovul să-şi valorifice poziţia geografică şi potenţialul pentru a-şi revitaliza modelul de dezvoltare şi pentru a promova inovaţia.

În comunicat se mai precizează că Banca Mondială va avea în vedere trei zone principale:

1) Consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual;

2) Îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria. În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.

3) Îmbunătăţirea competitivităţii zonei metropolitane, cu accent pe consolidarea capacităţii locale pentru a susţine un dialog eficient între mediul privat şi cel public, în vederea promovării priorităţilor de dezvoltare ale municipiului şi crearea unui model pentru "Braşovul Inovativ", inclusiv pilotarea unor soluţii ieftine şi inovative la nivel de municipiu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional0,2947