Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2018

ArcelorMittal a realizat un profit net de 4.6 miliarde de dolari în 2017 şi reia plata dividentelor

Cristian Trincu Companii /

ArcelorMittal a realizat un profit net de 4.6 miliarde de dolari în 2017 şi reia plata dividentelor

ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgică din lume, a prezentat astăzi o viziune optimistă cu privire la evoluţia pieţei de oţel în 2018, adăugând că va relua plata dividendelor chiar dacă va direcţiona mai mulţi bani spre reducerea datoriilor.

În anul 2017, ArcelorMittal a realizat un profit net de 4,568 miliarde de dolari, dublu faţă de 1,779 miliarde de dolari în 2016, la o cifră de afaceri de 68,6 miliarde de dolari, faţă de 56,8 miliarde de dolari în 2016, informează news.ro.

În aceste condiţii, ArcelorMittal, care nu a plătit dividende în 2015 şi 2016, a informat miercuri că va vărsa acţionarilor un dividend de 10 cenţi pe acţiune pentru rezultatele din 2017, sub estimările analiştilor care mizau pe un dividend de 30 de cenţi pe acţiune.

Directorul general de la ArcelorMittal, Lakshmi N. Mittal a declarat: "Combinaţia dintre îmbunătăţirea fundamentelor pieţei şi punerea în practică a obiectivelor noastre strategice au dus la un an de succes pentru companie"

Grupul ArcelorMittal a subliniat că în acest an va avea nevoie de mai multe lichidităţi pentru a finanţa o serie de proiecte, precum preluarea combinatului siderurgic Milva din Italia şi reducerea datoriilor până la şase miliarde de dolari de la 10,1 miliarde de dolari la finele lui 2017.

Tot pentru acest an, cel mai mare producător mondial de oţel preconizează o creştere cuprinsă între 1,5% şi 2,5% a consumului global de oţel, după un avans de 3,2% în 2017, graţie revenirii din Brazilia şi creşterii pieţelor din America de Nord şi Europa.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Revista BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional0,2995